Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1705 Roar Follestad - Fjordgata 32 - fullsprinkling

fikk på styremøte 6. desember 2012 i Stiftelsen UNI kr. 600.000 til fullsprinkling av Fjordgata 32 i Trondheim

Trondheim kommune har bestem at brygga i Fjordgata 32 skal fullsprinkles så fort som mulig i 2013. Roar Follestad, som eier brygga, er avhengig av en betydelig økonomisk bistand for å få til dette.

Brygga’s tilstedeværelse i den historiske byen Trondheim, er både fra hans side og i det antikvariske fagmiljøet ansett å være av stor betydning.

Riksantikvaren beskriver eiendommen bl.a. som følger:

Trondheims 3 bryggerekker i Kjøpmannsgata, på Bakklandet og i Fjordgata er noen av de aller viktigste elementene som gir byen karakter. Byen har hatt brygger langs vestsiden av Nidelva siden middelalderen. Bryggene på Bakklandet vokste frem etter bybrannen i 1681. Ut mot Trondheimsfjorden var det fra middelalderen spredte naust og brygger, men området var værutsatt. Etter bybrannen i 1841 ble Fjordgata regulert som et skille mellom boligeiendommene og bryggerekka, og Brattøra ble fylt opp for å gi en lun kanalhavn foran bryggene. Etter dette vokste det opp 8 kvartaler med store bryggebygninger mellom Fjordgata/Sandgata og elvehavna.

Fjordgata 32 er bygd på 1850-tallet som en 3-etasjes brygge med midtgang og tømrede boder i de 2 nederste etasjene. Helt på slutten av 1800-tallet ble det bygd 2 nye etasjer i den tids byggemåte.
Etter Riksantikvarens vurdering har Fjordgata 32 svært høy bevaringsverdig. Brygga hører til den vanligste plantypen og har få inngrep i tømrede bodvegger, intakt trondheimsvinne og gammel, til dels opprinnelig materialbruk i panel, dører og vinduer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss