Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1700 Stiftelsen Gapestad Gård - oppussing av yttervegg og veranda

fikk på styremøte 6. desember 2012 i Stiftelsen UNI kr. 120.718 til oppussing av yttervegg og veranda på Gapestad Gård

Gapestad gård er en stiftelse opprettet i 2007 av ekteparet Liv Ingjerd og Roald Helle. Gården ligger i Trøgstad kommune i Østfold. Tilbudet på gården retter seg til barn og ungdom rekruttert fra ulike barnevernskontor.
Stiftelsen er etablert ut i fra Grønn omsorg og er med i nettverket «inn på tunet». Gapestad gård har vært i drift siden 1997 og rundt 600 barn har fått gleden av å være på Gapestad gård.

Tilbudet er fast helgeavlastning. De fleste barn og unge kommer da fast en helg i måneden, noen også annen hver helg. Gapestad gård har også beredskap under krise når familier eller barn og unge trenger et midlertid sted å være. I tillegg arrangeres det sommeruker.

Barna og ungdom som kommer til Gapestad gård er barn som lider under omsorgssvikt i ulik grad. Helgene og sommeren er derfor med på å gi dem positive opplevelser.

Målet er å ta i mot barn som har det vanskelig av en eller annen grunn, og gi dem selvrespekt, kjærlighet og tro på seg selv, uansett utgangspunkt i livet.
Gapestad Gård har aldri vært et overskuddsforetak, men har en stabil drift basert mye på frivillige arbeid. Gapestad gård mottar ikke driftstilskudd, så driften er preget av dugnadsånd. Ofte har egne midler vært nødvendig for å få det til å gå rundt.

Gapestad gård er et gammelt hus som trenger en del oppussing. Det som nå er prekært, er at yttersiden på en vegg på tas. Her har det stått en veranda med feil hell, slik at vann har rent inn på veggen og forårsaket fukt og råte.
Det er et ønske å bevare huset slik at ungene kan ha stor glede her i mange år fremover. Huset er bygget i 1904 og har mye «sjel» i seg.

http://www.gapestad.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss