Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1621 A/S Fæmund - pålegg fra skipskontroll

fikk på styremøtet 28. august 2012 i Stiftels UNI kr. 150.000 til Fæmund II i forbindelse med inspeksjon av skrog og propellaksling etter pålegg fra skipskontrollen.

Dampskipsselskapet A/S Fæmund ble stiftet i 1886 Hensikten med stiftelsen av selskapet var «….at anskaffe for forholdene passende dampskibe med slæbebaade, båthuse og andedt tilbehør paa indsjøen, samt holde disse i drift for den tid, dertil er anledning» I praksis har selskapet de siste 30 årene vært drevet som et ideelt selskap.

Sommeren 1888 var det første skipet i drift, et treskip som ganske snart ble forlite, og i 1905 ble et nytt og større skip satt i drift.
Inntektene kom fra sleping av tømmer, frakt av varer, posttjenester mm. I dag er frakt av personer den viktigste inntektskilden.

Femundshytten har fått status som verdensarvsted, og Fæmund II er i dag bindeleddet her, men også bindeleddet for fastboende uten fast veiforbindelse. Fæmund II er også helt avgjørende for en forsvarlig trafikkavvikling til Femundsmarka Nasjonalpark, og turistvirksomheten i tilknytning til Femunden og nasjonalparken.

Fæmund II er en av svært få båter innenlands som fremdeles går i ordinær rutetrafikk og båten har status som verneverdig av Riksantikvaren.
I sommer starter båten sin 107 sesong, og er pålagt de samme bestemmelser fra Sjøfartsdirektoratet som andre passasjerskip.

Det ble gitt pålegg fra skipskontrollen om inspeksjon av skrog og propellaksling, og for å komme til var det nødvendig å rive ned salongene i båten.

De siste årene er det allerede blitt investert mellom 1 – 2 mill. kr. i brygger og pålagte reparasjoner på båten, og for å kunne holde båten i drift er man derfor avhengig av støtte.

http://www.femund.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss