Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1409 Museet Midt IKS - Avd. Norsk Sagmuseum - M/B Hauka

fikk på styremøte 17. juni 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 300.000 til restaureringsfase 2 vinteren 2011/2012 i forbindelse med restaureringen av MB Hauka.

Museet Midt er et konsolidert museum for Namdalen og består av fire avdelinger; Kystmuseet i Nord Trøndelag, Namdalsmuseet, Fylkesgalleriet i Nord-Trøndelag og Norsk Sagbruksmuseum på Spillum.

Sistnevnte avdeling består av kulturmiljøet Spillum Dampsag & Høvleri og det verneverdige fartøyet MB Hauka.

MB Hauka ble bygget i 1934 som kombinert slepebåt, skyssbåt og isbryter for Salsbruket Tresliperi. I tillegg fungerte fartøyet i mange år som legeskyssbåt, og gikk under krigen i tysk tjeneste, hvor det blant annet ble benyttet av Henry Oliver Rinnan og Sonderabteilung Lola. MB Hauka.

Fartøyets lange og spesielle historie har ført til at MB Hauka skal bevares for ettertiden som symbol på verdiskapning og velferd med bakgrunn i skogressursene man i Midt–Norge har i dag, og som et viktig krigsminne.

Et omfattende restaureringsprosjekt er igangsatt, og gjennomførte prosjekter de siste to år har vært på om lag kr. 1,4 mill. Den totale kostnaden for restaurering er anslått til kr. 3,7 mill., og en betydelig del av finansieringen vil Riksantikvaren stå for.

Prosjektet består av 3 faser hvor fase 1 pr. mai 2011 i stor grad er ferdigstilt.

Fase to vil bli utført vinteren 2011/2012, med bl.a. utbedringer av råteskader på spant og dekk, og har et kostnadsoverslag på kr. 1,3 mill.

http://www.mumidt.no/spillum

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss