Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1371 E. M. Ekkerøy AS – Kaia på Ekkerøy – Rehabilitering fase 2

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til rehabilitering av kaia på Ekkerøy – fase 2.

Varangerfjorden er Norges største fjord. Strekningen Varangerbotn i bunnen av fjorden til Hamningberg er nasjonal turistvei og Ekkerøy er en perle langs denne veien. Her er det funnet vikinggraver med bl.a. nydelige bronsesmykker som nå er utstilt på Historisk museum i Oslo.

Ekkerøy kan ellers tilby vakre strender, rikt fugle liv og fuglefjell med 40.0000 hekkende krykkjer, sommerrestauranten Havhesten, merket tursti, minner fra siste krig, m.m.

Formålet med E.M. Ekkerøy AS er å drive sommerrestauranten Havhesten og utvikle overnattingstilbud til turister på bruket i de gamle egne buene.
Bruket består av fiskemottak, egne buer m/tørrfiskloft og et tømmerhus bygget i ca. 1850. Eldste del av kaia er fra 1929.

Bruket er ansett som verneverdig både av Varanger Museum og Norsk Kulturminnefond.

Det ble tidlig klart at kaia måtte repareres. Uten brukbar kai, heller ingen drift av Havhesten, og et fiskebruk uten kai er som en båt uten sjø.
Rehabilitering av kaien vil bli gjort i 2 faser.

Fase I er nå fullført, hvorav Norsk Kulturminnefond støttet prosjektet.
Fase II er godkjent av Norsk Kulturminnefond, og ny søknad vil også bli sendt dit.

http://www.ekkeroy.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss