Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1369 Stav BA – Fonstadbygningen – Nytt elektrisk anlegg

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 79.678, øremerket nytt elektrisk anlegg i Fonstadbygningen.

Andelslaget Stav BA ble stiftet i 1997 for å redde Stavsmartn som på dette tidspunkt hadde svært dårlig omdømme og var i ferd med å bli nedlagt. I 2009 ble Stav tildelt Statens hingsts utstilling, 150 år etter at den første hingst utstillingen ble arrangert i Norge, nettopp på Stav.

Fondstadbygningen på Stav består av to bygninger som ble flyttet og satt sammen i 1903. Reguleringsplan av 1996 slår fast at bygningen er verneverdig i form av identitet, sjeldenhet og miljø.

Bygningen er i sterkt forfall med omfattende råteskader samt at noe av bærekonstruk-sjonen må byttes. Sist sommer ble taket reparert med økonomisk støtte av Oppland Fylkeskommune. Man ønsker å ta vare på bygningen og ta den i bruk, bl.a. til kunstutstilling under Stavsmartn og til andre kulturelle arrangementer.
Til dette kreves:

1) at en omfattende reparasjon av bygget
2) at nytt elektrisk anlegg må installeres etter pålegg fra el. tilsynet

http://www.stavsplassen.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss