Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1312 Stiftelsen Handelsstedet Tinden - Elektrisk anlegg i bryggerhusene + overvåkningsanlegg for brann etc.

fikk på styremøte 26. oktober 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 250.000 til utskifting av det elektriske anlegget i bryggerhusene, samt til overvåkningsanlegg for brann etc. ved Handelstedet Tinden.

Handelstedet Tinden ligger på Tindsøya i Vesterålen, like ut i havgapet og uten veiforbindelse. Handelstedet ligger alene og samlet på strandflaten under den imponerende tinden på øya, i relativt stor avstand fra annen bebyggelse. Det har vært drevet fiskemottak, fiskeforedling, handel og gårdsbruk på stedet. Videre har Tinden fungert som rorvær for sesongfiskere.

Bygningsmassen representerer med sine store, enkle bygninger og byggeskikk et typisk nord-norsk handelsted. Alle bygningene bortsett fra trandamperiet som er bygget av steinblokker, er panelte trebygninger. Bygningene er oppført fra ca 1840 til ca 1940 og i 1994 ble det gamle rorværet og handelstedet fredet av Riksantikvaren.

På dette grunnlag ble det arbeidet med en plan for bevaring av dette unike stedet og Stiftelsen Handelstedet Tinden ble dannet i 2004. Formålet er å bevare bygninger, bygningsmiljø og eiendommens kulturlandskap i tråd med Riksantikvarens fredningsvedtak, for derigjennom å videreutvikle og formidle kunnskap og interesse for eiendommen og kystkulturen. Stiftelsen har videre som formål å sikre allmennhetens tilgang til eiendommen og den skal kunne tilby offentlig og de privat tilgang til de historiske bygningene.

For 2010 søkes det om støtte til videre utskifting av det elektriske anlegget, denne gang i bryggerhusene, samt overvåkningsanlegg for å forebygge brann, innbrudd mv.

Riksantikvarens planer er å gi videre tilskudd frem til 2012, men gir ikke tilskudd til omsøkte tiltak.

http://www.tinden.oksnes.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss