Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1278 Elsero AS - trådløst brannvarslingsanlegg.

fikk på styremøte 24. august 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 50.000 til installasjon av trådløst brannvarslingsanlegg på Elsero.

Elsero er tegnet av arkitekt Arnstein Arneberg for bedriftseier Wilhelm Mustad i 1918. Bygget ble fullført i 1923 og regnes av mange som Arnebergs hovedverk. Den store borglignende bygningen ligger praktfullt til i vakre omgivelser på Madserud ved Skøyen. Bygningen bærer preg av inspirasjon fra nordeuropeisk rennesanse.

Elsero har en litt tragisk historie. Eiendommen ble solgt ut av Mustad familien til Hans R. Astrup i 1973. Det likte ikke Oslo Kommune, som eksproprierte eiendommen i 1974. Den ble deretter stående ubenyttet og forfalt i 10 år inntil kommunen solgte eiendommen til Entreprenør Brudevold i 1983 Han ville gjøre Elsero om til et eldresenter. Dette fikk han ikke lov til, og i 1984 fredet Byantikvaren eiendommen. I 1995 kjøpte Hare Krishna bevegelsen eiendommen og hadde munker boende her med tempel. Bevegelsen gikk ikke så bra i Norge og eiendommen ble i 2000 kjøpt av søker. I dag brukes bygningene til showrom og kontorer for Interiørtekstilfirmaet J.Sveen AS, samt at deler av bygningsmassen leies ut til andre firmaer.

Elsero AS har brukt 10 år på restaurering, og Elsero står nå frem som det praktverk det er.

Elsero er av brannsjefen og kommunen registrert som særskilt brannobjekt C2 og alle brannforebyggende tiltak er foretatt. Imidlertid ønsker både Byantikvaren og Brann- og Redningsetaten at man skal ha et brannvarslingsanlegg koplet direkte til 110 sentralen.

Norsk Brannvernforening har hjulpet til med å finne en anleggstype som vil ha minst mulig skadelig innvirkning på innredingen.

http://mosteramfi.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss