Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1272 Redningsselskapet - ny redningsskøyte - RS UNI Kragerø

fikk på styremøte 3. juni 2010 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 4.250.000 til ny redningsskøyte i Kragerø/Langesund området, ferdig utstyrt.

Redningsselskapets frivillige sjøredningskorps utgjør i dag en viktig del av sikkerheten og beredskapstjenesten langs norskekysten. De utfører oppdrag på forespørsel fra den lokale redningsskøyta, hovedredningssentralene og kystradiostasjonene.

Sjøredningskorpsene hadde i 2009 totalt 1651 oppdrag, som tilvarer 23,6 av den totale oppdragsmengden til alle skøytene inkludert de som er bemannet med fast ansatt.

Pr. i dag opererer Redningsselskapet 16 sjøredningskorps spredt over hele landet, og vi har over 800 frivillige redningsmenn og kvinner. Sjøredningskorpsene dekker hovedsakelig områder hvor det ikke er tilgjengelig fast redningsskøyte i umiddelbar nærhet.

I Redningsselskapets strategi – og langtidsplaner, er det lagt inn flere etableringer av nye frivillige sjøredningskorps, og man ser behov for å etablere sjøredningskorps blant annet i Kragerø/Langesund-området, Grimstad-området og området Bømlo/Stord og Harstad.

Den omsøkte redningsskøyta er planlagt å operer i Kragerø/Langesund området, hvor behovet for økt beredskap er stor.

Det nye fartøyet blir en nyutvikling i forhold til Simrad-klassen – noe lengre og bredere enn skøytene i denne klassen. Fartøyet blir spesielt tilpasset frivillig bemanning.

Det planlegger per i dag en levering av fartøyet våren/sommeren 2011, og sjøredningskorpset vil dermed kunne komme i operativ virksomhet i løpet av sommeren 2001.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss