Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1215 Støtt Brygge AS - Restaurering av Gammelbutikken

...fikk av Stiftelsen UNI i april 2010 innvilget kr. 50.000 til restaurering.

Støtt har gjennom flere hundre år vært et handelssted med betydelig aktivitet, og sammen med Kjerringøy, Grøtøya o.a. var stedet sentralt på skipsleia i Nordland. Det meste av den gamle bebyggelsen er godt bevart, men et restaureringsarbeid er imidlertid påkrevd for å kunne ta husene i bruk.

Det gamle handelsstedet på Støtt er et viktig lokalt og regionalt kulturminne. Gammelbutikken ble fremhevet som særlig antikvarisk interessant med bl.a. en gjenstandsmasse av svært verdifull kulturhistorisk verdi.

Gjenstandene karakteriseres som oppsiktsvekkende og unike.

Formålet med å restaurere Støtt gamle handelssted er å bli et viktig grunnlag for en satsning innen turisme, reiseliv og opplevelser. Det gamle handelsstedet består av Gammelbutikken, stabburet, bakeriet, rødbrygga og bua.

Planen er å starte med Gammelbutikken. Her vil formidling av den gamle kyst- og handelskulturen i Nordland bli et hovedtema. Deler av brygga er opplyst å være flyttet fra Åsvær på Helgeland. Bygningen slik den står nå, er oppført mot slutten av 1800-tallet og var i sammenhengende drift som butikk frem til 1960.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss