Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1185 Stiftelsen Fjelberg Prestegard - sprinklingsanlegg.

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 8. desember 2009 innvilget kr. 250.000 til nytt sprinklingsanlegg mot brann ved Fjelberg prestegard.

Fjelberg prestegard regnes i dag som en av landets best bevarte og vakreste prestegårder. Anlegget består av ni bygninger hvor Hovedhuset og Bispestova er de største. Sammen med tømmerkirken og gamle platanlønnetrær danner disse to et unikt atrium. Almestuen i Hovedhuset er fra midten av 1600-tallet og Bispestova i tømmer, er reist samtidig med kirken i 1720 årene.

Fortidsminneforeningen tok i 1982 initiativet til vern og ny bruk og etablerte i 1987 en Stiftelse. I 1991 ble hele anlegget fredet og i 1994 ble den formelle overdragelsen fra staten brakt i orden.

I samarbeid med kulturavdelingen i Hordaland Fylkeskommune er det utarbeidet en restaurerings- og vedlikeholdsplan frem til 2015. Samlet er det investert ca kr. 5 mill. i anlegget.

I 2005 ble det installert brannvarsling – hovedsakelig med støtte fra Stiftelsen UNI, som i dag fungerer tilfredsstillende. Imidlertid, med den frivillige innsats og de økonomiske investeringer som er gjort, er det ønskelig å utvide brannsikkerheten ved å installere et best mulig brannsprinklingssystem.

http://www.fjelbergprestegard.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss