Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

p 4055 Norsk Maritim Museum får økonomisk støtte til sikring av Svanen før toktsesong 2019

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt.

Skonnerten «Svanen» fra 1916 er det eneste bevarte tremastede skipet fra den norske handelsflåten. Skipet er et flytende kulturminne av stor nasjonal betydning, en viktig formidlingsarena for museet og en unik mulighet – uansett forkunnskaper, til å oppleve mestring og glede med seilas, sjømannskap, nærkontakt med hav, miljø og naturkrefter. Skipet er fredet av Riksantikvaren.

2018 har vært et av årene med flest toktdøgn noensinne. De har gjennomført et 3-ukerstokt med krigsveteraner fra FN-oppdrag (gjennom deres organisasjon; SIOPS), og en rekke tokt med skoleklasser og grupper. Samarbeidet med Redningsselskapet om kvalifisering for Båtførerbevis ble videreført. Nytt i 2018 er at de har hatt et åpent tokt – «Bergen-Oslo» for det allmenne publikum. Dette ble gjennomført med suksess. De har hatt en rekke formidlingstiltak til kai.

Høsten 2018 har de i samarbeid med Hardanger Fartøyvernsenter utarbeidet en langsiktig vedlikeholdsplan for skonnerten. Gjennomgangen viser at de står foran en rekke større vedlikeholdsoppgaver og sikringstiltak de neste årene, blant annet utbedring av maskinrom og akterskip. Driften av «Svanen» finansieres gjennom inntekter fra tokt, omsøkte midler fra private og offentlige stiftelser og organisasjoner samt fra museet selv. De har også Skonnerten Svanens Venneforening samt en rekke veteraner og andre som gjør en stor og uvurderlig frivillig innsats i driften.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss