Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4020 Stine Sofies Stiftelse får økonomisk støtte til ny vedfyrt peis

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Stine Sofie Senteret åpnet høsten 2016, og er verdens første kurs- og mestringssenter for volds- og overgrepsutsatte barn. Snart har 700 barn besøkt senteret. Målet med senteret er at kursdeltagerne, i trygge omgivelser, får gode opplevelser og ny kunnskap. Mestring og opplevelser sammen med andre skal danne grunnlaget for å styrke deres egne ressurser. Hjertet på Stine Sofie Senteret er den store foajeen.

Her ønskes barna og familiene velkommen - og det er her ved peisen at mange av de gode og viktige menneskemøtene og samtalene skjer. Det er her barna løper på vei til matsalen, lekerommene - eller til de viktige samtalene om hjernen, kroppen og livet.

I dag har de en gasspeis i foajeen. I vinter ble den stengt etter inspeksjon fra brannvesenet, og man ønsker nå å installere en vedfyrt peis. Endringer i byggeforskriften TEK10 forbyr nye varmeinstallasjoner for fossilt brensel, og de store utbedringene som kreves for gass peisen, gjør dette uaktuelt.

Brannsikkerhet er viktig, og foajeen er et område der både barn og voksne oppholder seg. En ny vedfyrt peis vil gi økt sikkerhet. Det er innhentet tilbud fra leverandør av peisen. En ny vedfyrt peis koster, men enkle og billigere løsninger kan koste dyrt i lengden. Brannsikkerhet er viktig, ikke minst når senteret er til og for barna.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss