Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4018 Thomas Angells Stiftelser får økonomisk støtte til brannsikring i Kjøpmannsgata 6

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Bakgrunnen for arbeidet er kontroll av brannsikringsanlegg og møte med Trøndelag brann- og redningstjeneste i juni 2018. Stiftelsen hadde en brann i en leilighet i desember 2017 og fikk da sterke anbefalinger om å utvide brannalarmsystemene med blant annet egne detektorer i alle leilighetene. Det ble ikke gitt pålegg da det ikke er et lovkrav om dette i såpass gamle bygg - kun sterke anbefalinger.

Leilighetene leies ut til seniorer over 60 år til 20-30% under markedspris. Leilighetene i Kjøpmannsgata er en del av stiftelsen og henger sammen med bofellesskapet Thomas Angells Hus som ligger mellom Nidaros domkirke og Gamle Bybro. Beboerne har blant annet tilgang til kapell, festsal, bibliotek, treningsrom og hage.

Husene er bygget av Thomas Angells Stiftelse. Thomas Angell var, da han døde for 251 år siden, en av Norges rikeste og ga alt han eide til de fattige.

Ifølge Thomas Angells testamente skal arven være «til glede og nytte så lenge tid fins til»

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss