Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4015 Stiftelsen Bredalsholmen Dokk og Fartøyvern-senter får økonomisk støtte til rømningsvei i administrasjonsbygningen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 6. februar 2019 besluttet å innvilge
kr. 81.109 til dette formålet

Stiftelsen Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter er en stiftelse opprettet av Kristiansand kommune; Vest-Agder fylkeskommune og Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, den 28.februar 1990. Bredalsholmen ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål.

Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskips-bygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verksted-bygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne. Pr. 2012 hadde 26 personer sitt daglige virke ved senteret.

I 2017 fullførte man restaureringen av administrasjonsbygget. I den forbindelse, ble repoet i 2. etasje på sørsiden av bygget restaurert. Det var ikke tilskudd til å istandsette rekkverket i etterkant.

Rekkverket er satt opp som en midlertidig løsning med tvinger og plank og det er nå hentet inn tilbud på å etablere en trygg rømningsvei.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss