Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3880 Stiftelsen Kirkens Bymisjon Møre - Oppussing av nytt senter i Ålesund

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 100.000 til ovennevnte prosjekt

Kirkens Bymisjon har arbeid i 24 byer og tettsteder, og er organisert i 12 stiftelser rundt om i landet. Denne modellen sørger for en sterk lokal forankring. Kirkens Bymisjons visjon er at menneskene i byen skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg.

Kirkens Bymisjon Møre (KBM) ble stiftet høsten 2013, og dekker hele Møre og Romsdal fylke. KBM ble opprettet etter lokalt initiativ med ønsket om å skape et mer inkluderende lokalsamfunn. Økonomisk støtte fra lokale losjer og foreninger, Ålesund kommune og private givere gjorde det mulig å opprette stiftelsen.

Kirkens Bymisjon Møre kjøpte i desember 2015 den gamle Metodistkirken ved Byparken i Ålesund sentrum. I dette vakre verneverdige bygget, som tidligere huset Metodistkirken, skal Bymisjonssenteret i Ålesund etableres. Her skal alle være velkomne uansett bakgrunn, klasse, etnisitet, religion, seksuell identitet eller sin livssituasjon.

Parkgata 9 ble oppført i 1905, like etter bybrannen og har status som verneverdig.
All istandsettelse, tilpasninger og oppgraderinger skjer i samarbeid med kommune og fylkeskommunale vernemyndigheter. Det skal gjennomføres en oppgradering av bygget som ikke forringer den antikvariske verdien.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss