Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P3867 Stiftelsen Veien Ut - Renovasjon av kjøkken til et prosjekt for sosialt entreprenørskap

fikk på styremøtet 5. sept. 2018 i Stiftelsen UNI kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Veien Ut er en ideell stiftelse etablert i 2013. Veien Ut har primært fokus på rusbehandling, men engasjerer seg også i en rekke andre rusfrie aktiviteter og tiltak. Veien Ut setter fokus på kvalitativ rusbehandling og skal være til inspirasjon for rusavhengige og deres familier, andre institusjoner, politikere, næringslivet og samfunnet forøvrig. Dette for å tilfredsstille krav både til hygienisk drift og næringsrikt kosthold, samt en fremtidig inntektskilde.

Det er ønskelig å legge til rette for arbeidstrening for deltakeren før de skal ut på egne ben. Man ser for seg 3 områder av sosialt entreprenørskap som skal gi deltakerne forutsetninger for videre arbeidsliv, og samtidig innbringe en inntekt som kan sikre driften i Stiftelsens virke over tid:

Rusmisbruk og kriminalitet er sterkt knyttet til hverandre. Hvert år taper næringslivet milliarder av kroner som følge av rusmisbruk. Rusmisbruk svekker arbeidsevnen, fører til at man tar snarveier og påvirker kolleger i negativ retning. Pårørende blir syke og makter ikke å legge ned sin normale arbeidsinnsats. (kilde Røde Kors)

Veien Ut, med sitt behandlingsopplegg, har i løpet av sin eksistens spart det norske samfunnet for millionbeløp. Veien Ut behandler i snitt 10-15 rusavhengige i året. I tillegg behandles vi familienettverket til den rusavhengige. 75% av deltakere som har fullført programmet er rusfrie den dag i dag.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss