Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 3681 Hamar Røde Kors Hjelpekorps - Bilhenger

fikk på styremøtet 7. februar 2018 i Stiftelsen UNI kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Hamar Røde Kors Hjelpekorps (Hamar RKH) er en frivillig organisasjon under Hamar Røde kors. De har som motto å være best på søk og redning fra fjord og til fjells. I tillegg tilbyr de sanitetstjenester ved arrangementer og opplæring i førstehjelp.

Hamar RKH er i en fase hvor mye av utstyret er blitt gammelt og klart for utskifting. I 2016 og 2017 har de investert i ny ATV og ATV-henger for å være bedre rustet til fremtidige oppdrag. Den eksisterende hengeren er ikke stor nok til å transportere både ATV’n og ATV-hengeren samtidig. Dersom de trenger ATV og henger samtidig, er de avhengige av to biler for å transportere alt utstyret. Den nåværende hengeren er tilpasset transport av snøscooter med slede og dermed ikke lang nok.

Man ser en endring i hvordan søk og redningsaksjoner utvikler seg. Fokus skifter mer og mer over til det å komme raskt og effektivt ut i søk. Spesielt bruk av ATV og snøscooter øker og dermed også mengden utstyr som må være med ut på aksjoner.
Ved tilgang på en henger tilpasset dette behovet, vil de stå bedre rustet til å utføre henteoppdrag for AMK, utenfor allfarvei. Ønsket er derfor å få på plass en ny henger som er stor nok til å få både ATV og ATV-hengeren med på en bilhenger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss