Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1366 Stiftelsen Modums Blaafarveværk - Utstillingsbygning - Sikring

fikk på styremøte 12. april 2011 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til sikring av utstillingsbygning.

Stiftelsen Modums Blaafarveværk, stiftet i 1971, ble konsolidert i samsvar med museumsreformen i 2004. Museet bygger i dag sin virksomhet på å forvalte og videreformidle den industrihistorie som knytter seg til utvinning av kobolt i det som var datidens største norske industrivirksomhet (12774 – 1893).

I løpet av en 40 års perioden har det blitt bygd opp en møteplass hvor et bredt publikum skal kunne få gode kunst-, kultur- og naturopplevelser samt tilegne seg kunnskap. Museet fremstår med et komplett rekreasjonstilbud for hele familien og er en viktig aktør i reiselivet i regionen.

Den årlige kunstutstillingen på Blaafarveværket har i over 40 år vært gjenstand for verdenskjente kunstnere. Utstillingen vises i bygningen som ble gjenreist i 1950-årene etter at den brant i 1947. Bygningens to etasjer er tilrettelagt for
å kunne vise “verdens kunst”.

I år vises bilder av Anders Zorn og Odd Nerdrum. Som en del av sikringen har man i år måttet søke Norsk Statsgaranti om forsikring fra utlandet. I denne forbindelse er krav til sikring av lokalene helt avgjørende. Det er derfor et ønske å få montert FG godkjente rullegitter for samtlige vinduer og for inngangsdøren.

http://www.blaa.no

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss