Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1099 Stiftelsen D/S Stord I - restaurering og innredning av sjukelugar

fikk på styremøte 21. april 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 200.000 til restaurering og innredning av sjukelugaren

Stiftelsen DS Stord I ble vedtatt opprettet av Veteranskiplaget Fjordabåten som stiftelse i 2006 med formål å istandsette og vedlikeholde DS Stord I som veteranskip med hjemmehavn i Bergen. Stiftelsen kan gjennom egne tiltak eller ved utleie sette DS Stor I i drift.

DS Stord I midtskipshus er karakteristisk for langruteskipene og de større kystrutene tidlig på 1900-tallet. Det er bare DS Stord I av landets bevarte fjordabåter som har dette arrangementet, som for så vidt også representerer eldre handelsskip i internasjonal fart.

Riksantikvaren har gitt skipet vernestatus og støtter prosjektet med årlige økonomiske tildelinger (tilsagn i 2009 med kr. 900.000 for båtdekk og tilsagn i 2010 med kr. 750.000 til innredning av overbygg). Istandsettingen skal gjenskape skipet slik det var etter ombygging i 1931.

Prioritert samleprosjekt for 2009 er ”legging av tredekk på brodekket og innredning av midtskipshuset på shelterdekke” med billettkontor, postkontor, postassistentkontor, sjukelugar og passasjerlugarer.

Arbeidene er igangsatt innenfor stiftelsens tilgjengelige økonomiske rammer.

Konkret søkes det om midler til delprosjekt som omfatter innredning av sjukelugar, passasjerlugarer m.m.

Det er et håp å få tildelt passasjersertifikat til våren slik at fartøyet vil kunne ta noen oppdrag som vil gi inntjening. Et mål er å ha skipet ferdig restaurert til 100-årsjubileeti 2013.

http://www.nvsk.no/ds-stord-i

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss