Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1072 Stiftelsen Haugesjøen - Trafikkhuset - brannsikring

fikk på styremøte 10. februar 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 100.000 til brannsikring av det gamle sjøhuset "Trafikkhuset" fra 1843.

Stiftelsen Haugesjøen ble stiftet i 1981 og er en ideell privat stiftelse med formål å aktivisere ungdom ved å drive yrkesmessig attføring og opplæring, sosial og kulturell virksomheten uten økonomisk utbytte. Det legges særlig vekt på kystkultur gjennom bevaring av fartøyer og sjøhus.

Sjøhusene på Kortanes er blant de eldste og mest autentiske i Haugesund. Trafikkhuset ble bygget i 1843 og er dermed eldre enn selve byen Haugesund som først fikk status som ladested i 1854.

Sjøhusene ble oppført som sildesalteri og var losjihus med køyer for sildearbeiderne der. I Trafikkhuset var det også tønneproduksjon.

Stiftelsen Haugesjøen har eid huset siden 1987, og i dag brukes huset til bl.a.:
- undervisningsrom
- kontorer
- oppholdsrom for ungdom og pensjonerte sjømenn
- snekkerverksted
- lager
- kantine og festlokale
- kjøkken og sanitæranlegg med garderober

Det jobbes kontinuerlig med å holde huset i stand og de siste årene har det vært nødvendig med strakstiltak for å forhindre ytterligere forfall.

Av de gamle sjøhusene i Haugesund er det bare ett som er brannsikret, og flere er gått tapt i brann. Antikvarisk sakkyndig i Haugesund kommune vurderer sjøhusanlegget på Kortanes midlertidig fredet og mener at det er få oppgaver som haster mer enn fagmessig brannsikring av Kortanes.

Ombyggingen i forbindelse med brannsikringsanlegget forutsetter at Haugesund kommune ferdigstiller arbeidet med tilrettelegging av vann og kloakk. Anlegget er tenkt koblet til vannledning sørvest for Trafikkhuset.

http://www.haugesjoen.no/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss