Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1062 Aulestad - Brannsikringstiltak

fikk på styremøte 10. februar 2009 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 1,5 mill. til brannsikringstiltak på Aulestad.

Maihaugens virksomhet består av Friluftsmuseet, Håndverkssamlinga, utstillinger, kulturhus, Dikterhjemmene Aulestad og Bjerkebæk, Norsk Handverksutvikling, Sekretariatet for museenes samtidsnettverk, Opplandsarkivet avd. Maihaugen, Norges olympiske museum og Postens historiske samlinger.

Maihaugen ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887.

Bjørnstjerne Bjørnson kjøpte gården Aulestad i 1874, men staten fikk skjøtet over en del av eiendommen i 1928 med rett til å overta den etter Karolines død. Hun døde i 1934 og i 1935 åpnet Aulestad sine dører for publikum samtidig som Staten inngikk en driftsavtale med Maihaugen om drift av hus og anlegg.

Aulestad hovedbygning er fredet og det samarbeides tett med Riksantikvar og Oppland fylkeskommune om alle tiltak i bygningene.

Maihaugen har et årlig driftsbudsjett for sikring på Aulestad som ikke gir rom for investeringer og fornyelse.

http://www.maihaugen.no/aulestad/

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss