Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1054 Nordlandsmuseet - Bodø - Restaurering av Prinsensgate 116

fikk på styremøte 2. desember 2008 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 150.000 til restaureringsarbeider ved Salten Museums hovedanlegg i Bodø

Salten Museum disponerer 23 bygningsanlegg fordelt på 9 kommuner. Nordlandsmuseet, Prinsensgt. 116 er blant de eldste bygningene i Bodø sentrum, bygd i 1903. Bodø ser ut til å være en ung by, med kort historie. Imidlertid er dette ikke sant. Byen har en rik forhistorie. Før 2. verdenskrig var Bodø en travel kystby med alt som hører en by til. Bygrensa gikk to gater bak museet.

For ca 1000 ble en stor samling sølv gjemt i en ur, ikke langt fra Bodø, og skatten som ble gjenfunnet i 1919, viste seg å inneholde den største ringnål som er kjent fra vikingtiden og jernalderen.

Salten Museums hovedanlegg i Bodø, Prinsens gt. 116 er under fredning. I denne forbindelse er det iverksatt omfattende restaureringsarbeider for å få bygningen opp på et forsvarlig vedlikeholdsnivå. Prosjektet er støttet av Riksantikvaren og forventes ferdigstilt til våren.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss