Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1049 MOT - MOT-Camp

fikk på styremøte 2. desember 2008 i Stiftelsen UNI innvilget kr. 850.000 til installasjon og innkjøp av nytt elektrisitetsanlegg, brannsikring, innbruddsikring, datakabling m.m. i forbindelse med rehabilitering av Lille Gråkallen og MOT-Camp.

Stiftelsen MOT er en ideell, landsdekkende og uavhengig politisk og religiøs stiftelse. MOT driver holdningsskapende arbeid i skoler og på fritidsarenaer med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter. MOT styrker ungdoms livskraft. MOT har blitt et symbol som mange ungdommer ønsker å identifisere seg med og er et symbol som flere kommuner og lokalsamfunn bruker for å synliggjøre sitt verdi- og holdningsskapende arbeid og er et symbol for å samle de gode krefter lokalt.

MOTs grunntanke er å bevisstgjøre ungdom til å ta valg slik at de mestrer livet og styrke ungdoms mot til å ta vare på seg selv og hverandre, gjennom MOTs grunnverdier: mot til å leve, mot til å bry seg om og mot til å si nei.

MOTs visjon er å skape varmere og tryggere oppvekstmiljø.

MOT-Camp er et helt nytt nasjonalt bevisstgjøringskonsept i MOT – for ungdom i alderen 15 – 25 år – med formål å styrke ungdoms innsikt i sitt eget liv, og forsterke ungdom som gode signalbærere for sine lokalsamfunn.

Høsten 2007 mottok MOT en overraskende 10-årsgave fra Trondheim kommune – tilbud om å disponere Trondheims naturperle – Lille Gråkallen.

Lille Gråkallen har tidligere vært en militærforlegning som ligger i naturskjønne omgivelser en mil fra Trondheim sentrum. Bygningen har blitt brukt som et messebygg for Forsvaret og har stått ubebodd i flere år. Til tross for et behov for omfattende rehabilitering, vil det passe svært bra til fremtidig bruk som MOT-Camp.

Fra 2009 vil MOT bli ny leietager og åpnes da for bruk. Offisiell åpning av selve konseptet vil skje august 2010 og før det trengs finansiering for å pusse opp og tilpasse bygg og eiendom til MOTs nye konsept med en totalrappe på ca kr. 17,2 mill. fordelt på 2009 og 2010. MOT har allerede finansiert kr. 10 mill, men mangler fremdeles kr. 7 mill. Det søkes derfor Stiftelsen UNI om tilskudd til følgende:

1) 1 ½ prosjektstilling for å lede arbeidet gjennom 2009-2010
2) Iinnkjøp av 70 PC’er, 20 skrivere, 4 kopimaskiner m.m.
3) Installasjon og innkjøp av nytt elektrisitetsanlegg, brannsikring, innbruddsikring, datakabling m.m.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss