Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1045 Ryfylkemuseet - sikring av samlinger

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 2. desember 2008 innvilget kr. 261.750 til utvikling og sikring av samlingene ved Ryfylkemuseet.

Stiftelsen Ryfylkemuseet ble stiftet i 1993 gjennom en omdanning av foreningen Ryfylkemuseet og ved at eiendommene, eiet av foreningen, gikk inn i stiftelsen.

Museet har som formål å være en samfunnsinstitusjon som skal bidra til å ta vare på historien, særlig for tiden fra reformasjonen og frem til i dag. Museet vil, så langt det er forsvarlig, arbeide for at kulturminnene blir verna og benyttet der de hører hjemme.

Ryfylkemuseet er en del av det nasjonale museums nettverket og museumsstellet i Rogaland fylke.

Arbeidet med bygging av et nytt bygg for museet er godt i gang og bygget skal være ferdig til årsskiftet og vil da få et større og tryggere arkiv enn i dag. Ryfylkemuseet ønsker i forbindelse med flytting av arkivet, å utvikle og sikre samlingene. Samlingsarkivet ved Ryfylkemuseet består av privatarkivmateriale, bygningsarkiv, fotoarkiv, prosjektarkiv og Folkemusikkarkivet for Rogaland. Målsetningen er å styrke og utvikle museets rolle som en moderne og tydelig samfunnsinstitusjon som kan gi bedre muligheter for forskning og formidling. Arbeidet vil bli i samsvar med Riksarkivaren’s ”Retningslinjer for arbeidet med privatarkiver”.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss