Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1030 D/S Bjoren - redningsutstyr

Dampskibsaktieselskabet Bjoren AS ble stiftet i 1994 for å ivareta driften av D/S ”Bjoren”, bygget ved Akers Mek Verksted i 1867. Bygland kommune eier skipet men selskapet står for driften.

DS ”Bjoren” ble sammen med DS ”Dølen” satt i rute på henholdsvis Kilefjorden og Byglandsfjorden i 1867 og stod derfor for den første store åpningen av den innestengte Setesdal. Imidlertid, fra 1924 forsvant sakte men sikkert trafikkgrunn-laget for båtene da rutebil ble satt inn på strekningene.

I 1928 ble driften innstilt og DS Bjoren solgt til en privatperson. Siden forfalt båten sterkt inntil 1977 da det ble tatt initiativ til å få båten i stand. Fartøyet inngikk i den første nasjonale fartøyvernplan av 1978 og står på Riksantikvarens fartøyvernliste.

Siden DS Bjoren kom på vannet i 1994, har fartøyet hatt jevnlige seglinger både for sluttede selskaper og i rute. Sluseanlegget ved Storestraumen er satt i stand og det er for fartøyet bygget slipp med overbygget båthus.

Selskapets drift baserer seg på billettinntekter og tilskudd fra renteinntektene fra et driftsfond for Bjoren. Fondet har i de senere år ikke kunne dekke selskapets underskudd.
Det legges nå et grunnlag for en mer permanent drift av båten. Selskapet har likevel valgt å opprettholde driften, men dette har gått ut over nødvendig vedlikehold av båten. Setesdal Regionråd vil imidlertid fra 2008 gå sterkere økonomisk inn i driften.

Etter pålegg fra Sjøfartsdirektoretet, er det for sesongen 2009 en rekke tiltak som må gjennomføres:
1 Innkjøp av 2 stk redningsflåter á 50 personer
2 Innkjøp av 25 stk. termo cruise redningsvester for barn
3 Etablering av ombordtagningsarrangement for forulykket person
4 Etablering av PA-anlegg om bord

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss