Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1028 Geirr Vetti - 3 gamle hus i Skåri

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 9. oktober 2008 innvilget kr. 50.000 til restaurering av 3 gamle hus i Skåri, et sengeloft, et stabbur og en røykestove.

Gården Skåri har en kjent historie helt fra 1600-tallet og ligger på en fjellhylle 225 m.o.h., noen km nord for Skjolden mot Mørkrisdalen. Gården har en fantastisk utsikt over Skjolden og ut Lustrafjorden. I dag er det 9 bygninger på garden, 3 bygget i stein, og de fleste fra 1800-tallet, med deler som trolig er eldre. Det nyeste, våningshuset, fra 1930, er bygd i sveitserstil. I et historisk perspektiv har garden en spesiell plass for kommunen i distriktet, og det er sjeldent at en slik gard har overlevd til vår tid uten å miste sitt særpreg. Rikt utstyrt med kulturlandskapselementer gjør gården til en særlig rik og idyllisk fjellgård.

Geirr Vetti kjøpte garden i 2000 ut fra ønsket om å sette garden i stand etter antikvariske prinsipper. Vetti har selv en lang og godt kjent yrkeskarriere som håndverker, byggeleder og planlegger innen restaureringsarbeid. Han har hatt flere store oppdrag for Riksantikvaren.

Geirr Vetti har de siste årene hatt mediadekning både på TV og i aviser og blader.
De omsøkte bygningene på Skåri er:
- Sengeloft fra 1600 tallet,
- Stabbur fra 1600 tallet,
- Røykestove fra 1700 tallet,

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss