Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1018 Tromsø Gravlunds vel - sikring og rehabilitering

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 9. oktober 2008 innvilget kr. 100.000 til nytt brannalarmanlegg ved kapellet på Tromsø Gravlund.

Tromsø Gravlunds Vel ble stiftet i 1991 og er en interesseforening som skal arbeide for å bevare og vedlikeholde Tromsø Gravlund som kulturminne, både gravlunden som helhet og de enkelte gravmonumenter som hver på sin side representerer deler av byens historie.

Virksomheten har i vesentlig grad dreid seg om restaurering av et beskjedent antall gravminner hver år, hvor man også har fått tildelt midler fra Riksantikvaren og Norsk Kulturminnefond.

Norsk Kulturminnefonds vurderinger i 2006 er som følgende: ”Kapellet ved Gravlunden er bygget i 1905, og er et typisk barn av sin tid og anbefaler derfor rehabiliteringen” . Forfallet var kommet langt og det trengtes et betydelig restaureringsarbeid for å få det i tilfredsstillende stand. Arbeidene begynte i 2007 og fortsatt våren 2008 med håp om ferdigstillelse i løpet av høsten. Av ulike årsaker har prosjektet tatt lengre tid enn forventet, bl.a. fordi det underveis ble avdekket omfattende råteskader.

Det er således ikke budsjettmessig dekning til rehabilitering av det elektriske anlegget og heller ikke til nytt brannalarmanlegg. Søknaden gjelder derfor disse to forhold.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss