Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1017 Stiftelsen Mortensenbrygga - tørrfiskbrygga

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 9. oktober 2008 innvilget kr. 100.000 til reparasjon av kaia utenfor Tørrfiskbrygga i Brønnøysund.

Tørrfiskbrygga ble opprinnelig bygd som forretningsbrygge i 1916-17 og har gått under navn som Storbrygga, Mortensenbrygge og Tørrfiskbrygga. Det siste navnet er mest i bruk i dag.

Firma M.E. Mortensen var bruker av anlegget i perioden frem til 1952. Videre ble anlegget drevet av Helgelandstilvirkernes Salgslag frem til 1987, men endte som konkursbo i 1988. I 1992 overtok den ideelle stiftelsen Mortensenbrygga anlegget.

Tørrfiskbrygga fungerer i dag som et lokalt aktivitetshus og er sentral som arrangementsted for faste arrangementer. Om vinteren brukes den store hallen til båtopplag av Forbundet Kysten, men blir også leiet ut til private arrangementer.

Sørby’n er en kulturell skatt som det er verdt å ta vare på. Kommunen har vedtatt at kystkultur skal være et viktig område hvor ”Kystby 1900 – Sørbyen” er ment å være kommunens bidrag i denne sammenheng. Tørrfiskbrygga har sin naturlige plass i dette konseptet.

Bygningsmassen er i god stand og ble i 2004-06 restaurert med arbeid utført på dugnad, med egen kapital uten tilskudd utenfra. Søknaden gjelder nå reparasjon/oppgradering av kaia utenfor brygga mot sundet.

I brev av 8/7-08 anbefaler Brønnøy kommune en søknad til Norsk Kulturminnefond med begrunnelse i at Tørrfiskbrygga ligger i Sørby’n som er et område regulert som spesialområde bevaring.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss