Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 1005 Lærdal kommune - Gamle Lærdalsøyri

fikk på styremøte i Stiftelsen UNI 26. august 2008 innvilget kr. 1.000.000 til brannverntiltak på Gamle Lærdalsøyri.

Det verna trehusmiljøet i Lærdalsøyri er regnet som en verdifull nasjonal kulturverdi, og har til alt hell i liten grad vært utsatt for brann. Trehusmiljøet på vel 160 bevaringsverdige og noen freda bygninger er i hovedsak fra 1850 årene. De fleste er på 1 ½ eller 2 etasjer og er med få unntak bygd av tre.

En brann i det gamle trehusmiljøet med brennbart materiale og stor brannsmitte kan fort utvikle seg til en områdebrann med store ødeleggelser. Klimatiske tilstander som kulde og vind kan gjøre situasjonen verre. Lærdal har gjennomført informasjonskampanje med sikte på å forebygge husbrann i verneområdet, og planen vil føre dette arbeidet videre.

I september 2007 vedtok Lærdal kommunestyre en grovplan for brannsikring og en arbeidsgruppe har vært i Mandal og Skudeneshavn på Karmøy. Representanter fra kommunen var også sist vinter på Røros for å få innsikt i brannsikringstiltakene der.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss