Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6160 Hinnebu Sportsfiskere får økonomisk støtte til - Tilrettelegging av fiskeplass for funksjonshemmede

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt

Fisket i et større område, inkludert fiskeplasser for funksjonshemmede, blir administrert av Hinnebu sportsfiskere. Fiskeplassen skal etableres ved Blengsvann.

Det er blitt etablert gode fiskemuligheter med god bestand i området, og det er kommet flere innspill om muligheten til å tilrettelegge fisking for funksjonshemmede, slik at også de kan nyte godt av rekreasjon og glede ved fisking.

De har funnet et område som kan tilrettelegges for funksjonshemmede der det skal lages vei ned til fiskeplassen. Her skal det ble handicapparkering og tilkjøring/avkjøring fra RV42, for å komme til fiskeplassen med rullestol.

Det må også gjøres ytterligere sikkerhetstiltak. Livbøyer blir satt opp, samt sperre-ordninger utarbeidet i samarbeid med Funksjonshemmedes Landsorganisasjon. Fiskeplassen måtte ha god tilgjengelighet og vanndybde slik at det kan kastes med sluk, drive markfiske eller fluefiske.

Det kreves også en del opparbeidelse for å lage vei og platting for rullestolbrukere. Det må lages en god og romslig handicapparkering slik at de funksjonshemmede kan komme lett til fiskeplassen. Det planlegges i tilknytning til parkeringsplassen en rasteplass for pårørende eller andre.

Det er lagt ned mange års arbeid for å få miljøet i vannet tilfredsstillende. Vannmiljøet er nå brukbart og det er bra bestand av ørret og abbor i Blengsvannet. Prosjektet vil ha en byggeperiode i 2020 og det vil bli signert en leieavtale på 30 år med Froland kommune.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss