Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6157 Åkra menighet får økonomisk støtte til - Restaurering av Åkra gamle kirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Åkra Gamle Kirke har 200 års jubileum i november 2020. I forbindelse med jubileet har menigheten satt i gang et renoveringsarbeid etter en tilstandsrapport fra Karmøy kirkelige fellesråd som viser en kostnadsberegning for nødvendig vedlikehold og renovering av Åkra gamle kirke og kirkegård.

Kirken er oppført som en langskipskirke i laftet tømmer, bygget i en enkel stil. Kirken har 320 sitteplasser og ble innviet i 1821. Kirken er listeført og har en fredet kirkegård.

Åkra gamle kirke ble i 1985 erstattet med Åkra nye kirke da den ble for liten. Den gamle kirken er derfor nederst på prioriteringslisten til kommunen.

Den gamle kirken er en kulturinstitusjon, men brukes i dag mest til bryllup og noen få gudstjenester i året. Etter renoveringen skal menigheten se på muligheten for å bruke den gamle kirken aktivt, som f.eks. til konserter og arrangementer.

Taket må skiftes på grunn av lekkasjer og råteskader samt at skiferen faller ned. Skiferen er i god stand og skal gjenbrukes. Vinduene er råteskadet og må total-renoveres. Kirken må også skrapes og males.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss