Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6151 Else Sprossa Rønnevig AS får økonomisk støtte til - Brannsikring og elektriske arbeider ved Hesthagen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 5. mai 2020 besluttet å innvilge kr. 51.250 til ovennevnte prosjekt.

Husmannsplassen Hesthagen ligger på Rudshøgda i Hedmark. Plassen ble ryddet i 1803 og det antas at våningshus og låve ble satt opp samtidig. Fjøset er antatt oppført rundt 1815. Hesthagen er blitt et formidlingssenter av husmannsvesenets historie, og vil være åpent for publikum i forbindelse med kurs og «Åpent hus». Hesthagen er ikke et privat feriested. Her vil det bli fokusert på kulturformidling sammen med lokale lag/foreninger og skolene i årene som kommer, også etter istandsettingsperioden som avsluttes ved utgangen av 2021. Istandsetting av Hesthagen har stort potensialet for opplæring i tradisjonshåndverk. Her har det vært kurs i malingsanalyse, bruken av linoljemaling og restaurering av gamle dørblader. Gamletrehus.no har også et kurssamarbeid med Else «Sprossa» Rønnevig og Fortidsminneforeningen på den fredede husmannsplassen.

Tiltakene som står igjen er mange, og Riksantikvaren har støttet prosjektet med restaurering av bygninger og fjøs. Utenom dette trenger gården brannsikring og oppgradering av det elektriske anlegget.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss