Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6142 Averøy Kirkelige Fellesråd får økonomisk støtte til - Installasjon av slokningsanlegg i Kvernes «nye» kirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 31. januar 2020 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Averøy kirkelige fellesråd har forvaltningsansvar for kirker og gravplasser på vegne av de tre soknene Bremsnes, Kornstad og Kvernes i Averøy.

Kvernes kirke, som ble innviet i 1893, er ikke i seg selv en veldig spesiell kirke. Den er likevel listeført av Riksantikvaren pga. dens beliggenhet tett inntil Kvernes stavkirke, samt betydningen av Kvernes som et sentralt kirkested opp gjennom historien.

Kirkene ligger så tett at det er en reell fare for at en evt. brann i den ene kirken kan smitte over på den andre kirken. Stavkirken har hatt sprinkleranlegg i mange år, men pga. reell fare for brannsmitte så har Riksantikvaren gitt tydelig uttrykk for at den nye kirken også må få montert et automatisk slokningsanlegg.

Planen var at den gamle kirka skulle rives når den nye stod ferdig i 1893, men ildsjeler klarte å berge stavkirken fra en slik skjebne. Fortidsminneforeningen er i dag eier av Kvernes stavkirke.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss