Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6135 Stift. Christian Radich får økonomisk støtte til Windjammer prosjektet 2020-23

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 31. januar 2020 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt.

Windjammer-programmet ble etablert og testet gjennom 3 piloter i 2018 og 2019. De har veldig gode erfaringer og mange gode historier fra ungdommer som har fått viktige positive endringer i livene sine. 70% av deltakerne på de to første programmene er i utdanning, opplæring eller jobb 6 måneder etter avsluttet program.

De er nå klare for en treårs etableringspilot med tre viktige mål:
1. Hjelpe 600–1000 unge ut av passivitet eller hindre at de faller ut av videregående opplæring.

2. Ved hjelp av forskere fra FAFO verifisere resultatene ved å følge deltakerne før, under og etter programmet. Målet er å ferdigstille Windjammer som et pålitelig verktøy og modell for Fylkeskommunen for å redusere utenforskap og frafall i videregående opplæring.

3. Etablere en modell for å sikre en kombinasjon av offentlig og privat finansiering av Windjammer-programmet.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss