Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6102 Stift. Norsk Kulturarv får økonomisk støtte til «Ta et tak» 2020/21

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 7.500.000 til ovennevnte prosjekt.

"Ta et tak" har vært gjennomført 12 ganger og har til sammen bidratt til å redde godt over 3 900 bygninger.

Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at støtten har hatt stor betydning for disse bygningenes fremtid, og den private innsatsen som investeres i prosjektene er mange ganger større enn tilskuddet. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.

Kulturarven er kilde til livskvalitet gjennom gode opplevelser, samtidig som kulturarven gir grunnlag for næringsdrift. Inntekter som blir skapt, kan i neste omgang bli tilbakeført til vernearbeidet.

På denne bakgrunn søker Norsk Kulturarv om midler til å sette i gang ny «Ta et tak-aksjon» i løpet av 2020."Ta et tak" 2020/21 vil rette seg mot våningshus og driftsbygninger over hele landet. Dette kan være verneverdig bebyggelse i byer og tettsteder eller bolighus i tilknytning til Iandbruk, fiske, reindrift eller jakt.

Norsk Kulturarv vil også ta i betraktning andre gode søknader, selv om disse ikke faller inn under årets kategori. Bygningen må anses å ha kulturhistorisk verdi, og det er en fordel med uttalelse fra antikvarisk myndighet eller registrering i SEFRAK.

Norsk Kulturarv ønsker best mulig geografisk spredning på tiltakene som får støtte.Både privatpersoner, lag, foreninger, byggfagklasser og organisasjoner vil kunne søke på tilskudd fra aksjonen.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss