Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6091 Stift. Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter får økonomisk støtte til Etablering av redningsleidere

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 71.008 til ovennevnte prosjekt.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter (BDF) er en stiftelse opprettet av Kristiansand kommune; Vest-Agder fylkeskommune og Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet den 28.februar 1990. Bredalsholmen ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne. Pr. 1.1 2012 har 26 personer har sitt daglige virke ved senteret.

I 2018 etablerte søker en ny betongflytebrygge på Bredalsholmen. De ser nå behovet for å etablere redningsleidere både på utsiden og innsiden av flytebryggen. Trossene fra fartøyene som ligger til kai gå like over flytebryggen, noe som hindrer etableringen av rekkverk på kaia. Flytebryggen er 60 meter lang. Ønsket er å etablere to leidere på utsiden, og to på innsiden av kaia. Om vinteren vil snø og is hindre sikker redning fra landsiden, derfor ønsker de også å etablere leider på innsiden av kaia.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss