Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6083 Vest-Agder museet – avd. Kristiansand Kanonmuseum Møvig får økonomisk støtte til Avfukter til sambandsbunker på Møvik fort

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 4. desember 2019 besluttet å innvilge kr. 45.000 til ovennevnte prosjekt.

Møvig fort gikk fra 1946 inn i den norske Kystartilleribrigade Sør. Under den kalde krigen etablerte det norske forsvaret et radaranlegg på området og et nytt stort fjellanlegg ble sprengt ut. I 1959 ble kystfortet på Møvig nedlagt og tre kanoner gikk til opphugging.
Etter omfattende oppussingsarbeider av Sørlandets sjøforsvarsdistrikt og Stiftelsen Kristiansand Kanonmuseum ble deler av fortet åpnet for publikum i 1993. Kanonmuseet har siden 2012 vært en del av Vest-Agder museet.

Vest-Agder-museet forbereder p.t. en utstilling om aktørene på Møvik fort under krigen. Det vil bli vist bilder, uniformer, utstyr, interiør m.v., og videosnutter fra monitor. Utstillingen åpner i sambandbunkeren til våren og vil bli vist til skoleklasser og andre interesserte.

På grunn av den høye fuktigheten er det nødvendig å ha en kraftig avfukter i sambandsbunkeren, ikke minst for å beskytte de unike uniformene fra Møvik som vil bli vist på utstillingen. Avfukter vil også være nødvendig for at stiftelsen og andre kan holde møter etc. i lokalet.

Møvik fort er fredet av Riksantikvaren. Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Stiftelsens ideelle formål er å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern. Hensikten er å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss