Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6045 Museene i Sør-Trøndelag - Sverresborg, får økonomisk støtte til branndetektering og overvåkning

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt

Det søkes om sikringsmidler til branndetektering og overvåkning av utvendig bygningsmasse og friluftsmuseet ved Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum.

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum er landets tredje største friluftsmuseum/ folkemuseum og er en del av de konsoliderte Museene i Sør-Trøndelag AS, MiST. Museet ligger på Sverresborg, rundt borgruinen etter Kong Sverre som er et kulturminne av nasjonal verdi. Det er stor aktivitet ved museet, og det er åpent hele året. Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum har en stor samling bygninger fordelt på mange tun og enkelte bygninger rundt på hele museumsområdet på 150 dekar. Totalt består bygningsmassen av omlag 110 bygninger, inkludert driftsbygninger. Alle bygningene har innvendig brannvarsling med røykdetektorer, men det er mangelfull deteksjon utvendig.

Museet har vel 80 antikvariske bygninger, som viser trøndersk byggeskikk, fra by og bygd, fra fjell til fjære, fra samegammer til bypalèer. Stavkirken fra Haltdalen er fra 1170-tallet, men ellers dateres de fleste husene til 17- og 1800-tallet.

Brannvarslingsanlegget i dag, er et tråløst system med røykdetektorer i alle bygninger.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss