Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 6014 Sauherad og Nes Sokn får økonomisk støtte til automatisk brannslukkeanlegg i Nes kirke

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 17. oktober 2019 besluttet å innvilge kr. 350.000 til ovennevnte prosjekt

I 2018 sendte Riksantikvaren ut en invitasjon til eiere av middelalderkirker om å søke støtte til montering av automatisk brannslokkingsanlegg. RA hadde plukket ut 46 kirker som de meinte hadde størst risiko for tap av verdier og som hadde «svært verdifullt kulturhistorisk interiør». Mange av dem har helt eller delvis bevarte middelalderske takkonstruksjoner; og en del har kirkeklokker fra middelalderen. I disse kirkene bør kirkeeier vurdere å sikre verdiene med automatiske brannslukningsanlegg.

Sauherad og Nes sokn var ett av 8 fellesråd som hadde to kirker på listen som ble sendt ut fra Riksantikvaren, men var klart den minste kommunen med ansvar for to middelalderkirker av nasjonal verdi. De fikk kr 800.000 til å brannsikre Nes kirke (de som hadde to kirker fikk bare midler til en av dem).

Nes kirke er en langkirke bygd i romansk stil. Den har snaue 120 sitteplasser, og på galleriet og i tårnfoten/våpenhuset (bygd i 1850-åra) sitter det ofte folk når det er store gudstjenester og gravferder. Kirken er mye brukt, med gudstjenester ca annenhver søndag, til gravferder, konserter og mange andre arrangement.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss