Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4379 Oslo Museum får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til en helthetlig sikringsplan og ROS-analyse for alle museets lokaliteter

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til dette formålet

Stiftelsen Oslo Museum ble etablert i 2006 som en sammenslutning av Bymuseet, Teatermuseet og Interkulturelt Museum, og er et kulturhistorisk museum med temaer innenfor Oslos historie, teaterhistorie og kulturelt mangfold i Norge. Arbeidermuseet ble opprettet i 2013 som en del av Oslo Museum.

Oslo Museum skal være en attraktiv og relevant møteplass i den mangfoldige storbyen Oslo. Museet tilbyr blant annet utstillinger, familiearrangementer, debatter, foredrag og byvandringer. Museet er i hovedsak finansiert av Oslo kommune og Kulturdepartementet. I tillegg mottar museet prosjektmidler fra forskjellige offentlige instanser og private stiftelser.

Det søkes om tilskudd til å få gjennomført en sikringsplan, beredskapsplan og helhetlig ROS-analyse for alle museets lokaliteter.

Oslo Museum er primært leietaker, der de forvalter eiendommene de benytter på
vegne av Kulturetatene i Oslo Kommune.

Museet ønsker å få utearbeidet en dynamisk plan som er forankret i Kulturrådets veileder for ROS-analyser for museene, og som kan brukes aktivt i sikrings- og beredskapsarbeidet deres. Museet har behov for ekstern bistand fra miljøer/personer som har gjort dette tidligere.

Samlingene Oslo Museum overtok ansvaret for besto av ca. 30 000 objekter, trolig 1,5 — 2 millioner fotografier og 100 hyllemeter arkivalia. De tre museenes samlinger er svært ulike, både i innhold og omfang. Mye av materialet var ikke tilfredsstillende registrert, og det meste av Teatermuseets samling var ikke elektronisk katalogisert.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss