Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4376 Nordvågen Kystlag får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til gjenstående renovering av Lykken II

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 100.000 til dette formålet

Fartøyet Lykken II er den eneste gjenværende flytende fiskebåten som ble bygget til Nordkapp kommune i 1946. Båten ble brukt til fiske og som fraktefartøy i de første gjenreisningsårene i Finnmark.

Båten ble tatt ut av fiske og skulle kondemneres i 2009, hvorpå Nordvågen Kystlag kjøpe båten. Kulturminnefondet har i 2016 bevilget kr 250 000 til fartøyet, som dekker omtrent halvparten av kostnadene til nødvendig renovering av fartøyet. I tilsagns-brevet fra Kulturminnefondet star det: «Lykken II er et representativt flytende kulturminne for sin region. Prosjektet er verdifullt i seg selv og for landsdelen».

For å komme i mål med nødvendig renovering, er det behov for totalt kr 534 000 til fornying av rekkestøtter, aluminiums beslag på hekken, stifting av skandekk, skansekledning på spesielt styrbord side.

Etter gjenstående renovering, ønsker kystlaget å bruke båten til å arrangere fisketurer for pensjonister og andre som kan ha interesse av et slikt fartøy. De ønsker at Lykken II skal bli en synlig del av vår kulturhistorie og identitet.


Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss