Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4369 Stiftelsen Shalam får økonomisk støtte fra Stiftelsen UNI til anskaffelse av en minibuss

Det ble i styremøte 28. august 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til dette formålet.
I styremøte 12. april 2021 ble det besluttet å innvilge omdisponering av kr. 150.000 til anskaffelse av varebil.

Stiftelsen Shalam ble startet i Kristiansand i 1980 og er en felleskristen organisasjon. De driver oppsøkende arbeid, besøkstjeneste, gateteam, åpen møteplass i form av kontaktkafé med gratis kaffe, gratis måltid hver fredag og aktiviteter i en vennlig atmosfære. Ukentlige besøk i fengsel og månedlige gudstjenester i fengselet. Forebyggende informasjons- og dialogmøter med konfirmantgrupper samt andre ungdomsgrupper.

Shalam drifter Babettes hus (nødovernatting for kvinner i aktiv rus) samt prosjektet Shalam Women hvor et gateteam er ute og møter prostituerte kvinner i Kristiansand.
Pårørendearbeid gjennom Stiftelsen KRAFTs bruker- og pårørendeorganisasjon «Det Nytter». Arbeidstrening i deres butikker, på transportbil, i systue, i sykkelverksted, kafé, oppsøkende og sosialt arbeid samt ettervern med treningsbolig.
Oppsøkende virksomhet, besøkstjeneste, åpne møteplasser for fellesskap.

En sentral del av arbeidet foregår ved Shalam Kontaktkafé hvor de serverer et gratis, varmt måltid hver fredag. De er ute tre ganger i uken og henter de som bor i nødboliger og kommunale bofellesskap. Mange har hverken mulighet eller økonomi til å komme seg til for eksempel fredags kaféen eller til arbeidstrening ved egen hjelp. Med en egnet bil kan de i tillegg til henting, ta med seg folk på utflukter.

Shalam er med sine miljøarbeidere og frivillige godt kjent av brukerne i kommunen, som selv sier at de opplever seg sett og godt ivaretatt hos Shalam.

Shalam har et tett samarbeid med Kristiansand kommunes feltsykepleie, oppfølgingstjeneste og boligtjeneste. Shalam sitt arbeid er et svært viktig supplement som er høyt anerkjent både i Kristiansand og Søgne Kommune.
De har tidligere hatt en liten varebil med plass til to passasjerer. Det er ønskelig med en minibuss som kan ha plass til flere personer samt plass til rullestol.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss