Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4354 Frikvarteret får økonomisk støtte til sosialt og kulturelt tiltak for innsatte og pårørende

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 50.000 til ovennevnte prosjekt.

Frikvarteret har siden 2015 gjennomført 13 «Kreative verksted» - et kulturelt og sosialt tiltak - på Bredtveit, Ullersmo og Ringerike fengsel. I tillegg til verkstedene har de også gjennomført en danseworkshop for barn av innsatte og løslatte i samarbeid med Røde Kors - nettverk etter soning, og Subsdans.

Gjennom godt etablerte samarbeid, konkret erfaring, relevant kompetanse, en god og ryddig administrasjon og ikke minst et ekte engasjement for innsattes livskvalitet har de svært gode forutsetninger for å drive tiltaket videre.

Samarbeidet med fritidsledelsene i Bredtveit, Ringerike og Ullersmo fengsel har resultert i et populært aktivitetstilbud, både blant innsatte og ansatte. Fengslene vet hva de får, og «Frikvarteret» vet hva de trenger. Planleggingen av hvert enkelt verksted har derfor blitt en ryddig og enkel prosess. Alle tre fengslene ønsker tiltaket deres som et fast, forutsigbart tilbud. «Kreative verksted» aktiviserer domfelte og har som målsetting å gi mestringsfølelse og øke livskvalitet under soning. Kreativt og kunstnerisk arbeid har en rehabiliterende effekt. Tilbakemeldingene fra deltakere, fritidsledelse og andre ansatte ved fengslene forteller oss at vi i stor grad oppfyller målsettingene med vårt verksted. Ansatte forteller om en positiv atferdsendring hos deltakerne.

I løpet av ett år planlegger Frikvarteret følgende aktiviteter for innsatte og pårørende:
- 6 kreative verksteder på Ullersmo, Ringerike og Bredtveit fengsel
- Oppstart i fengslene Ila, Halden og Tromsø.
- Et fast aktivitetstilbud for barn av domfelte
- Pilotprosjekt med Kirkens Bymisjon

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss