Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4349 Metodistkirken i Norge får økonomisk støtte til brannsikring av Metodistkirken på Grünerløkka

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt

Metodistkirken på Grünerløkka er knyttet til Metodistkirken i Norge og er den eldste metodistkirken i Oslo og det eldste frikirkebygget i Oslo. Menigheten ble etablert i 1865 og kirkebygget ble bygget i 1874, tegnet av arkitekt Albert Unger. De er i dag en menighet med 120 medlemmer og 218 menighetsbarn.

I løpet av uken er kirkebygget mer eller mindre i kontinuerlig bruk. Kirkelokalet er et foretrukket konsertlokale, og de får stadig forespørsel om å kunne låne/leie kirkebygget for øvelse og for konserter. De har et flott orgel som er godt vedlikeholdt og bygget i 1926. Glassmaleriene ved alterpartiet og altertavle er fra samme tidsperiode.

Etter flere møter med Oslo brann- og redningsetat (OBRE) er de nå pålagt utbedringer av kirkebygget for å øke brannsikkerheten. Bygget er oppført på Byantikvarens Gule liste. Ifølge Norsk kulturminnefond framstår kirkebygget, «trolig det eldste frikirkelige kirkebygg i hovedstaden, som et autentisk og interessant kulturminne og som et viktig element i bylandskapet».

Dette er et omfattende arbeid for menigheten og vil bli svært belastende økonomisk sett. De har brukt mye tid på å finne gode løsninger for brannsikring i dette gamle kirkehuset sammen med branntilsynet fra OBRE og i forbindelse med innhenting av tilbud fra profesjonelle firmaer.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss