Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4346 Stiftelsen Nordisk Bibelmuseum får økonomisk støtte til befuktningsanlegg

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt

Nordisk bibelmuseum er en stiftelse som forvalter Nordens største private bibelsamling med mer enn 3 000 bibler. Samlingen inneholder en rekke verdifulle og sjeldne verk slik som Nordens første bibel Gustav Vasa fra 1541, Nordens først samiske Bibel fra 1811, samt de tre dansk/norske kongebiblene: Christian III 1550, Fredrik II 1589 og Christian IV 1633.

Nordisk bibelmuseum åpnet i Oslo 31.05. 2018 i sentrale lokaler i Nedre Slottsgate 4c for å gjøre bibelsamlingen tilgjengelig for offentligheten. Museet opplever en økende tilstrømning, og pr. dags dato har de hatt om lag 2.000 besøkende. Det er fri adgang for skoleklasser i grunnskolen. De arbeider med et opplegg for skoleelever som er knyttet til læreplanene på ungdomstrinn og i videregående skole. Faktabasert informasjonsformidling står sentralt i alle deres aktiviteter. De arrangerer jevnlig temautstillinger og spesialutstillinger, har ofte foredrag i museet og utgir også fagartikler.

Museets drift er muliggjort av innsats fra omlag 40 frivillige personer. De samarbeider også med Nav og tilbyr tiltaksplasser for arbeidsutprøving og arbeidstrening.
Tørr luft tørker ut og ødelegger bøker i lengden. Luften i museet er i dag for tørr i forhold til hva den bør være. De har derfor innhentet tilbud på et befuktningsanlegg.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss