Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4345 Stiftelsen Nordlandsmuseet får økonomisk støtte til utskifting av eldre brannsentral ved Meløy bygdemuseum

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 30.000 til ovennevnte prosjekt

Stiftelsen Nordlandsmuseet ble et konsolidert museum i 2004 og har et forvaltningsansvar for 17 museumsanlegg i 9 kommuner i Nordland.

Bygningsvernavdelingen prioriterer vedlikehold og sikring av alle deres anlegg. De har nå brann og innbruddsanlegg på alle anlegg som er sikringsverdige.

Meløy bygdemuseum består av to skolebygg, Stenestua fra 1876 og Skolestua fra 1923.

Lrer Christian Stene etablerte stedets første skole, Stenestua. Med årene økte behovet for et større og separat skolebygg, og i 1923 stod det gule skolebygget ferdig. Her var det både undervisningsrom og internat for små meløyfjerdinger.
Byggene ble tatt i bruk som Meløy bygdemuseum i november 1976, og har i dag en samling bestående av skolemateriell og gjenstander fra fiskerbonders liv. Museet er et yndet utfartssted ved sommerarrangementer.

Skolestua og Stenestua er i dag dekket av Autronica brannalarmanlegg med detektorer i alle rom. Sentralen står i Stenestua. Da Autronica BS-sentraler nå har gått ut av produksjon er det viktig å erstatte denne med en ny moderne sentral.
Brannalarmer går direkte til 110- sentralen og det gjennomføres årlig service og vedlikeholds kontroll på anlegget.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss