Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4321 Gudbrandsdalsmusea, avd. Vågå får økonomisk støtte til sikring og klimaregulering

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 500.000 til ovennevnte prosjekt.

«Gudbrandsmusea» er regionmuseum for 9 kommuner i Midt- og Nord Gudbrandsdalen med avdelinger i alle kommunene. De har store gjenstandssamlinger og privatarkiv ved avdelingene.

I 2017 utarbeidet de en sikringsplan for hele museet med alle avdelinger. Planen ble støtta av Norsk Kulturråd, og gjennomført i samarbeid med avdelings-lederne og direktør.

De siste årene har de erfart at klimaendringene gir nye utfordringer. Med sterkt skiftende temperatur gjennom vinteren og økte nedbør, må de tenke nytt med tanke på sikring av gjenstander og arkiv for å sikre dette for fremtiden.

Deres arkiv i Vågå (både folkemusikkarkiv og vanlig privatarkiv) måtte flytte ut av arkivet i Gamlebanken og venter nå på ferdigstillelse av nye lokaler i prestegården Ullinsvin, eid av Vågå Historielag. Kommende magasin som er under bygging blir for gjenstander, fotografi- og malerisamling samt arkiv. Dette blir i nytt bygg sammen med Galleri Ullinsvin. Til det nye bygget trenger de arkivinnredning av hyller og reoler, klimaregulering, transport, arbeidsstasjoner samt brann- og tyverialarm.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss