Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4311 Osterøy Museum får økonomisk støtte til total restaurering av Karla-garveriet i Valestrandsfossen

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 11. juni 2019 besluttet å innvilge kr. 150.000 til ovennevnte prosjekt.

Valestrand var et sentrum for garveridriften i Osterøy, - et at de håndverkene som har utviklet seg til en lokal industri med mange arbeidsplasser.

Karlagarveriet i Jofjøra ble bygd i 1910, og har vært en del av et større garverimiljø, men ligger i dag for seg selv, isolert fra de andre garveribygningene. Det er i dag eid av Osterøy Museum. Garveriet inneholder en mindre del gjenstander og noen større maskiner tilknyttet garveridriften.

Bygget har en grunnflate på 110 m2 og er i tre og en halv etasje. Det er skifer på taket og liggende kledning på veggene. Huset står på mur, dels i sjøen, og første etasje er i tørrmur. Etasjene over er reist med utmurt bindingsverk, noen som er relativt sjeldent i distriktet. I vestveggen er kledningen så dårlig at den må skiftes. I denne veggen er også bindingsverket råteskadet. Alle vinduene må overhales. Alle vindskier og hjørnekasser må byttes ut. Det samme gjelder alle takrenner og nedløp samt ny inngangsdør.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss