Søk i tildelinger
År:

Kategori:
Søketekst:

P 4109 Åkrehamn Fartøyvernsenter får økonomisk støtte til utskifting av dekkplank på «Rimi 1»

Dette ble klart da Stiftelsen UNI i sitt styremøte 10. april 2019 besluttet å innvilge kr. 200.000 til ovennevnte prosjekt.

«RIMA» er bygget ved Lista Trebåtbyggeri, Borhaug på Lista og ble levert fra verftet i april 1961. RIMA ble først brukt på rekefiske. Vinteren 1963/64 ble RIMA forlenget med ca. 9 fot ved Nortveit Skipsbyggeri på Nordhuglo og fikk samtidig innredet lugar akter.

Mellom 1961 og 2006 ble båten solgt og kjøpt en rekke ganger. Alle de tre siste salgene hadde vært såkalte kvotesalg i forbindelse med strukturering, og båten lå etter at den var solgt i opplag på Salvøy i Vedavågen, uten å ha vært i fiske.

Høsten 2006 skulle båten hogges, men ble rett før dette skulle skje, overtatt av Åkrehamn Fartøyvernsenter som dermed fikk berget båten.

I desember 2006 kom båten som nå har fått navnet RIMA I til Åkrehamn hvor den nå er stasjonert. RIMA I er sammen med KRISTINA som tilhører Karmøy Fiskerimuseum i Vedavågen, to flotte representanter for to tidsepoker i Karmøys rike fiskeri-historie og vil vise kommende generasjoner hvordan en fiskebåt så ut i gamle dager.
Midtskips er dekket dårlig, særlig ute under aluminiums skandekk.

Her har det vært lekkasje over tid som og har smittet over i bjelker, bjelkevegger og sannsynligvis i toppspant. Bjelker er dårlige midtskips og må lages nye, også kravell og lasteromluke må lages på nytt.

Stiftelsen UNI
Stiftelsen UNI er en stiftelse med ideelt formål å fremme allmennyttig virksomhet innen skade- og miljøvern, for derved å bidra til en trygg utvikling i det norske samfunn. Stiftelsens bidrag skal i første rekke være økonomisk støtte til prosjekter og påskjønnelse til institusjoner og enkeltpersoner

Les mer



Stiftelsen UNI
Gaustadalleen 21
0349 Oslo

Telefon: +47 46292921

uni@stiftelsen-uni.no

Kontakt oss